Laser’le ve Akupunktur’la Bel Fıtığı Tedavisi

Bel fıtığının tedavisinde İğneli Akupunktur ve/veya Laser Akupunktur’u uygulamasında ki esas: Akupunktur noktalarına yapılan uyarılarla tedaviye gitmektir. Sonuçta bu iki uygulama her ne kadar ayrı isimle de anılsa temelde bilinen akupunktur tedavi nöröfizyolojisi geçerlidir.

Lazer, fotokimyasal stimülasyon, termal fonksiyon ve elektromanyetik etkileriyle tedavi edici etkisini gösterir. Isınmadan, düşük enerji ile, infrared dalga boyuna yakın bir dalga aralığında çalışırlar. Doku penetrasyonu ( cilde giriş derinliği) 1-35 mm .

Akupunkturla Tedavi

1. Akupunktur vücutta ki bulunan ağrı kesicileri harekete geçirir. Akupunktur sırasında batırdığımız iğneleri vücutta ki bulunan Endorfini harekete geçirir. Endorfin vücuda özgü çok güçlü bir ağrı kesicidir. Böylece hasta ağızdan ağrı kesici ilaç almadan ağrısından kurtulur.

2. Akupunktur vücutta ki bulunan kas gevşeticileri harekete geçirir. Kulak kepçenin önünde ki bulunan Valiyum noktasını akupunktur iğneyle uyararak Gaba salgılanmakta. Gaba (Gama-amino-butirik-asid) çok güçlü kas gevşeticidir. Böylece hasta ağızdan kas gevşetici ilaç almadan bel fıtığı etrafında ki oluşan kas spazmından kurtulur.

3. Akupunktur vücutta ki bulunan ödem çözücü maddeleri harekete geçirir. Kulakta ki bulunan böbrek üstü bezini akupunktur iğneyle uyararak Kortizon salgılanmakta. Kortizonun ödem çözücü etkisi vardır. Kortizon fıtıklaşma bölgesinde kıkırdak doku ve çevresinde oluşan ödemi dağıtarak, bölgeyi rahatlatır ve böylece o bölgede damar ve sinirlere yapılan baskı ortadan kalkar.

Okunmaya Değer Yazı!  Mide Ağrısına İyi Gelen Yiyecekler

4. Akupunktur vücutta ki bulunan sakinleştirici maddeleri harekete geçirir. Akupunktur kanda Serotonin ve Endorfin seviyesini artırarak tedavi sırasında kişiye huzur verir ve sedasyon sağlar.

Akupunktur akut vakalarda ardarda 3 seans sonrasında haftada 2-3 kez olmak üzere toplam 10 -15 seans uygulanmakta. Seanslar 20-30 dakika arası sürer.

Boyun fıtığı tedavisinde yukarıda anlatılan bel fıtığı ile ilgili tüm açıklamalar aynı şekilde boyun fıtığı için geçerlilik oluşturmaktadır.

LASERLE BEL & BOYUN FITIĞI TEDAVİSİNİN ÜSTÜNLÜKLERİ:

Hiçbir yan etkisi yoktur.

Hasta, şikayetleri ve muayene bulgularının ciddiyetine göre 5-10 günlük bir istirahat dışında işine devam edebilmektedir. Oysa diğer yöntemlerde en az 10-20 gün mutlak yatak istirahati sonunda hasta rahatlamamışsa ameliyat önerilir. Ameliyat sonu asgari 1.5-2 aylık istirahat verilir. Hastanın ameliyat sonu, ameliyat başarılı geçmişse bile eski verimliliğine ulaşması için yine en az 6 ayın geçmesi gerekir.

Anestezi ve ameliyat komplikasyonları gibi bir riski olmadığı gibi, tedavideki başarı oranı %99’dur.

Hastada bulunan, his kaybı, refleks kaybı, kaslarda incelme (atrofi) ve kuvvet kaybı gibi nörolojik kusurlar da tamamen geçmektedir. Oysa başarılı bir ameliyattan sonra bile nörolojik kusurların pek çoğu tamamen geriye dönmez.

Tedavi sırasında hasta yanma, ağrı vb.gibi herhangi bir rahatsızlık duymamakta ve ilk hafta sonundan itibaren genelde işine devam edebilmektedir.

Tedavi süresi, vak’anın ciddiyetine göre 10 ila 35 seans arasında değişmektedir.

Okunmaya Değer Yazı!  Ben Aldırma Tedavisi

Diğer tedavi yöntemleri ve ameliyatla karşılaştırıldığında, özellikle işgücü kaybı dikkate alındığında, laser lehine kıyaslanmayacak bir maliyet ve konfor farkı olduğu görülecektir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir