Diş Gıcırdatmasında Tedavi

Uyandığınızda yakınlarınızdan hep şu serzenişi duyarsınız.” gece boyu dişlerini gıcırdattın, o dişlerin mahfoldu” Günlük stresin bir şekilde vücudumuza yansıma şeklidir. Çoğunlukla önemsenmez  ve ufak bir sorun gibi algılanır. Tedavi edilmezse diş kaybına neden olan bu rahatsızlığın zaman geçirilmeden diş doktorumuz tarafından bakılması gerekmektedir.  Tedavinin amacı ; çene kemiğinde oluşabilecek kalıcı hasarların önlenmesi ve ağrılı durumun ortadan kaldırılmasına yöneliktir.

Diş Polikliniği hekiminizin öngördüğü tedaviyi koşulsuz kabul etmek ve söylenenlere uymakla nbu sorundan kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Zaman geçirmek ve hastalığı önemsememek, diğer tüm rahatsızlıklarda olduğu gibi tedavi sürecinin uzamasına neden olur. Diş gıcırdamasında tedavi oldukça basittir.

Diş Gıcırdatması Tedavi Yöntemleri

Uyku esnasında dişlerin birbiri ile temasını engellemek amacıyla alt ve üst çene dişlerinin arasına yerleştirilmek sureti ile kullanılan “gece koruyucu apareyler”,  diş gıcırtdatması tedavisinde kullanılan en yaygın yöntemdir. Ancak gece koruyucuları tek başına  tedavide yeterli olmayabilir.  Bu nedenle hastalığın durumuna göre ; gece koruyucuların yanında  bazı ek tedavilerinde uygulanması gerekebilir. Bu ek tedavi yöntemleri ; stres terapileri,rahat uyumayı sağlayıcı önlemler, kas gevşeltici  ilaç tedavisi, hatalı yapılmış diş dolgusu ve kaplamalarının düzeltilmesi yada yenilenmesi eksik diş varsa  protez diş yapılıp o boşluğun doldurulması sağlanır.

Okunmaya Değer Yazı!  Kanal Tedavisi Sonrası Ağrı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir