Kaçak Diş Macunlarına Dikkat

Kaçak Diş Macunlarına Dikkat

Son dönemde yaygınlaşan sokak aralarında bile rahatlıkla satılabilen ucuz diş macunları tehlike saçıyor. Toplum sağlığı ekipleri, yaptıkları uyarılarla halkı bilinçlendirmeye çalışsalar da tehlike günden güne yayılıyor.

Merdiven altı diye tabir edilen imalathanelerde menşei ve içeriği belli olmayan diş macunu ve ağız bakım ürünlerinin üretimi toplum sağlığını riske atıyor. Son derece tehlikeli içeriklerin insan sağlığına uygun konsantrasyonlarda bulunması gereken ağız bakım ürünleri ve diş macunlarının bu şekilde kontrolsüz üretimi önemli ve hayati riskleri de beraberinde getiriyor.

Kaçak Diş Macunu

Kaçak Diş Macunu
Kaçak Diş Macunu

Son dönemde bu tip merdiven altı üretim yaptığı tespit edilen kaçak imalathanelere yaptığı operasyonlarla büyük darbe indiren sağlık ekipleri, tehlikenin gün geçtikçe arttığını ve toplum bu tarz ucuz ürünlere rağbet etmemeleri konusunda uyarılarda bulunuyor.

Sodyum Florür Tehlikesi

Diş macunlarının içeriğindeki sodyum florür sayesinde diş çürüklerine karşı koruyucu etki sağladığı herkes tarafından biliniyor. Ancak sodyum florürün fazlasının florozise neden olduğu unutulmamalı. Florozis bir flor zehirlenmesi olarak tabir edilmekle birlikte pek çok kişi zehirlendiğinin farkına vardığında çok geç olabiliyor. Ayrıca bu tip macunlarda yüksek konsantrasyonlarda bulunan diğer kimyasalların diş eti ve ağız mukozasına kalıcı hasarlar verebileceğinin altını çizden TDB Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel de yaptığı açıklamada bu tip kimyasalların normalden fazla oranda bulunduğu diş macunu ve diğer ağız bakım ürünlerinin dişetinde kalıcı etkiler yaratarak uzun dönemde diş kaybına neden olabileceklerini, kronik periodontitis riski oluşturduklarını belirtti.

Okunmaya Değer Yazı!  Cilt Mezoterapisi

Kaynak: Limithaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir