Şeker Hastaları Hastalık İçin Diploma Alıyor

Şeker Hastaları Hastalık İçin Diploma Alıyor

İsmail Kara ile yapılan röportaj sonucu Diyabet hastalarının hastalık için diploma aldığı öğrenildi. Karabük okulu eğitim ve araştırma hastanesinde açılan diyabet okulunda eğitim alacak olan insanlara diyabet okulu diploması verilecek.

Şekeri önleme ve hastalığı kontrol altına alma kapsamında açılmış olan “diyabet okulu” öğrencisi olan hastalara görsel materyaller eşliğinde uygulamalı bir şekilde diyabet hastalığı tüm ayrıntıları ile anlatılıyor. Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara, Anadolu ajansı muhabirine yapmış olduğu açıklamada okulda 60’ın üzerinde şeker hastasına eğitim verileceğini ifade etti. Türkiye’de şeker hastalarının bilinçlendirilmesi ve hastalığın önlenmesine yönelik olarak çalışmaların hızla devam ettiğini bildirerek, en büyük amaçlarının hastalara diyabet hakkında bilgi vermek, hastalığı nasıl yöneteceklerini öğretmek, ve organ hasarına maruz kalmadan daha rahat şekilde yaşamalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Dünyada 40 milyona yakın, Türkiye’de ise 10 milyon şeker hastasının olduğunu ifade eden Kara, konuşmasını şöyle sürdürdü. “Günümüz vebası gibi hızla büyüyen bu salgın hastalıkla mücadele etmek hastalar için çok zordur. Çünkü kronik ve sinsi bir hastalıktır. Biz de Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Hastanenin eğitim verdiği hastaları takip etmesi kolaylaşacak hem de hasta uyumu ve bilincinin artırılmasına katkı sağlanacaktır. Okulumuz 9 temel konudan oluşmaktadır. Endokrin uzman doktoru Ülkü Aybüke Tunç, diyabet hemşiresi, diyetisyen ve fizyoterapist tarafından yapılacak olan bu eğitimlerde mezun olan hastalarımıza da ‘Diyabet Okulu Diploması’ verilecektir.” Diyabet eğitim hemşiresi Fadime Şahin haftada 1 program uygulanacağını ifade etti.

Okunmaya Değer Yazı!  Zayıflamak İçin

3 Hafta Sürecek

Rehberlerle beraber hastalara şekerle ilgili eğitim verileceğini belirten Şahin, “Burada diyabetin başından sonuna kadar, diyabet nedir, komplikasyonları nelerdir, tedavi, beslenme gibi her türlü konularda hastalarımıza bilgiler vereceğiz. Halk Sağlığı Kurumunun ortaklaşa yaptığı çalışmalar doğrultusunda erişkin ve çocuk diyabetli rehberlerimiz geldi” ifadesini kullandı.

Kaynak: Limithaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir