Zihinsel Zayıflama Nedir?

Zihin gücü ile zihinsel zayıflama nasıl desteklenebilir sorusu son zamanlarda çok kez karşımıza çıkıyor. Obezite önceden sadece büyük ülkelerin problemi iken ve ülkemizde görülmezken artık Türkiye’de de ciddi bir problem haline geldi. Ve bunun sebeplerini incelediğimizde ise tıbbi nedenlerin yanı sıra psikolojik nedenler de büyük yer tutuyor. Bir çok zihinsel problem kiloların temelinde yatıyor. Zayıflama adı çok duyuluyor fakat tam olarak ne olduğunu bilemiyoruz. Birçok bilim adamı tarafından zihin gücü ile zayıflamanın mümkün olduğu ve zayıflamanın düşünerek hallolabileceği söyleniyor.

Hantallığa Kapılmayın

Eski zamanda insanlar acıktıklarında karınlarını doyurmak amacıyla yemek yer ve sadece bunun için çalışırlardı. Fakat yedikleri kaloriyi tüketirlerdi. Bu zamanlarda insanlar kalori yakımı gibi bir problem yaşamamışlardır. Fakat yemek yemek aktivitesi artık açlığı gidermek için değil adeta zevk için bile yapılabiliyor. Ve bize haz veren yeme de çoğu zaman için bizlere zararlıdır. Bizi hantallığa ve ağırlığa itmektedir.

Zihinsel zayıflama: Duygusal açlığın önüne nasıl geçebiliriz?

Stres ve duygusal problemler de bizi yemeye itmektedir. Bu yemelerin hepsi de vücudumuzda birikmekte ve hayatsal fonksiyonlarımızı da olumsuz olarak etkilemektedir. Bu noktada duygusal yeme alışkanlıkları ortaya çıkıyor. Bu çözümlenemeyen duyguların yemekle halledilmeye çalışılmasıdır. Bu eğilimi gösteren kişiler duygu değişimlerinin hemen arkasından yeme ile kendilerini tatmin ederler. Üzülünce mutlu olunca sevinince yemek yerler.

Okunmaya Değer Yazı!  Her Türlü Gribi İyileştiren Anneanne Tarifi

Bu noktada zihin devreye girer ve psikolojik olarak kendinizi telkin etmeniz gerekir. Yemek fazla yerseniz neler olacağını ne hale gelebileceğimizi düşünmelisiniz. Eğer başa çıkamıyorsanız da mutlaka bir uzmandan yardım almalısınız.

Bu problemlerin zihinsel olarak önüne geçebilmemiz de mümkündür. Buzdolabınıza yapıştıracağınız bir kaç sevdiğiniz oyuncu resmi veya sizin zayıfken çekilmiş olan fotoğraflarınız sizi hırslandıracak ve yeme isteğinizi azaltacaktır. Aynı zamanda arkadaşlarınızdan ve sevdiklerinizden de bu manada yardım alabilirsiniz. Yemek konusunda ısrarcı davranmamalarını söyleyebilirsiniz. Veya sizin bulunduğunuz ortamlarda ağır ikramlardan kaçınılmasını da söyleyebilirsiniz.

Bu süreç unutulmamalıdır ki bir sabır işidir. Bu süreçte istikrarlı olmalı azimle devam etmelisiniz. Aynı zamanda spordan kesinlikle vazgeçmeyin. Devamlı olarak spor yapın ve hayatınızın temel taşları arasına sporu oturtturun. Tüm bunlar çok zor gibi görünmesine rağmen oldukça kolaydır. Bize düşen azimli olmak ve inanmaktır. İnanırsanız başarırsınız.

Kendiniz eğer karar verirseniz size engel olunması mümkün değildir bunu unutmayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir