Skolyoz Tedavileri

Yetişkinlerde Skolyoz Tedavisi

Yetişkinlerde Skolyoz Tedavisi

Skolyoz hastalığı omurgaların dizilimindeki düzensizlik ve yamukluktur. Çoğunlukla çocuklukta görülen hastalık yetişkinlerde de az da olsa görülebilir. Sağa sola omurgalardaki çıkıntıların zamanla omurilik eğriliği bir hale getirdiği hastalıkta erken tanı çok önemlidir. İster yetişkin isterse çocuk olsun erken teşhis sonucunda fizik tedavi yöntemi işe yarar. Hastalık özellikle kişilerin günlük yaşantılarını etkileyen olumsuzluklar yaşatan ve yaşam kalitesini düşüren bir rahatsızlıktır. Geç kalınmadan tedaviye başlanmalıdır.

Yetişkin döneminde ortaya çıkan omurga eğriliği nedeni birden fazla olabilir. Kişinin yaşı, yaşam tarzı, duruş bozukluğu ve diğer başka hastalıkları nedeni olabilmektedir. Hastalığın nedenini bilmek tedavide de yararlı olacaktır. Özellikle yetişkin çağlarda hastalığın tedavisinde cerrahi yöntem en son düşünülür. Bunun nedeni ise ameliyatın riskli olmasıdır. Öncelikle omurgayı güçlendirmek ve ayakta durmasının devamı için fizik tedavi uygulaması yapılır.

Yetişkinlerde Skolyoz Tedavisi

Skolyoz hastalığında hastalar yoğun ağrılarda yaşamaktadır. Bu nedenle de çeşitli ağrı kesici veya uzman doktorun uygun gördüğü ilaç tedavisi de kullanılır. Gerektiği takdirde eklemleri güçlendirici çeşitli ilaçlar da kullanılır. Aynı zamanda fizik tedaviye ek olarak korse tedavisi de uygulanmaktadır. Skolyoz hastalığı özellikle yetişkin iseniz mutlaka fizik tedaviye ek korse kullanımı gerektirir.

Skolyoz Belirtileri Nelerdir? adlı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz!

Skolyoz Hastalığında Cerrahi Tedavi

Yaşın ilerlemesi ile birlikte ortaya çıkan skolyoz hastalığı gün geçtikçe omurilik zayıflaması ile birlikte ortaya çıkar. Omurga kemikleri vücudun 3/2 oranında hareketini yönetir. Bu nedenle de hareketlerin sağlıklı ve düzgün olabilmesi için sağlıklı olmalıdır. Omurga kemiklerindeki küçük bir eğrilik zamanında fark edilmez ise skolyoza çevirir. Zamanla eğrilik artar ve diğer disklere etki eder.  Kişilerin çocukluk çağlarından itibaren sağlıksız beslenmesi, duruş bozukluğunun devamı ve diğer çeşitli rahatsızlıklar ile birlikte ortaya çıkar.

Skolyoz hastalığı yetişkinlerde de yaygın olarak görülür. Çocukluk ve ergenlik dönemlerde fark edilmeyen hastalık yaş ilerledikçe de kendini belli edebilir. Yetişkin bir kişide görülen skolyozda cerrahi yöntem ancak eğrilik oranı 40 derece ise tercih edilir. Bu yöntem ile kemiklerin olması gerektiği şekle gelmesi hedeflenir. Fakat birçok risk taşıması nedeni ile cerrahi yönteme çok az başvurulur. Öncelikle diğer tedavi yöntemleri doktorlar tarafından tercih edilir.

Skolyoz

Paylaş
Yazar
Skolyoz

İlgili Gönderi

Bağlıca Koltuk Döşeme

Bağlıca Koltuk Döşeme Koltuk Döşeme Nedir, Ne Zaman İhtiyaç Duyulur? Koltuk döşeme; maliyet, manevi değerler… Devamı

7 ay ago

Ter Bezi İltihabı

Koltuk Altı İltihaplanması Ter Bezi İltihabı Nedir? sorusuna cevap olarak; Tıp dilinde derinin iltihaplanması olarak… Devamı

2 sene ago

Çayyolu Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon Nedir ve Ne Amaçla Kullanılır? Bulunuş tarihi 1960 yıllarına dayanan lazer epilasyon, kıl… Devamı

2 sene ago

Çayyolu Nöbetçi Eczane

Çayyolu Nöbetçi Eczane ve diğer komşu semt olan ümitköy, beytepe, yaşamkent, incek eczanelerin oluşumunu sağlayan;… Devamı

3 sene ago

Her Türlü Gribi İyileştiren Anneanne Tarifi

Gribe Ne İyi Gelir ? Evde Yapılacak Karışım Grip Savar İçin Malzemeler: 1 su bardağı… Devamı

3 sene ago

Pencere Seçimi ve Sağlık

Evin pencerelerinin seçimi konusuna çok önem verilmemektedir. Fakat pencere seçimi her konuda önemlidir. Örneğin tasarruf… Devamı

3 sene ago