Diyet

Yaşlanmayı Önleyen Yiyecekler

Yaşlanmayı Önleyen Yiyecekler, Hiçbirimiz yaşlanmak istemiyoruz. Cildimiz kırışmasın, saçlarımız beyazlamasın, cildimiz yer çekimine yenik düşmesin hepimizin isteği.

Bunu tam olarak engellemek olası olmasa da egzersiz ve bir takım besinler sayesinde yaşlanma süreci geciktirilebilir.

Anti-aging tesiri olan bir takım yiyecekler marketlerde kolayca bulabilir ve tüketebilirsiniz. Bunun için yalnızca hangi besinleri tüketmeniz gerektiğini bilmeniz yeterli. Bu yazımız nihayetinde bunu da öğrenmiş olacaksınız.

Son senelerde küçük yerleşim yerlerindeki marketlerde dahi kolayca bulunabilen avakado muhtevanında bulunan maya hücreleri sayesinde büneysinde bol miktarda demir içerir.

Kalp hastalıkları ve kanser rizikonunu de en üye indiren avakado bu arada saçların ve cildin de sıhhatle parlamasını sağlar. Avakado kadar yağıyla da bilinen ceviz, toplumumuzda zati çok sevilen kuruyemişlerdendir.

Ceviz beyin işlevlerini tertip eden yapısı ile bunama ihtimalini azaltır ve dinç bir bellek oluşturur. Bilhassa çocuklar tarafından pek sevilmese de yararları saymakla bitmeyecek bir başka besin kaynağı da brokoli.

Brokoli yapılan ilmi araştırmalar neticeninde kanser rizikonunu ciddi boyutlarda azalttığı ön görülen bir besin.

Bağışıklık sistemini güçlendirerek hem yaşlanmayı engellediği hem de kanser gibi ciddi hastalıklara karşı savunma geliştirmesi sebebiyle öğünlerinizden eksik etmemeniz şart olan besinlerin başında geliyor.Kış aylarında bilhassa sahlebe eşlik eden tarçının da yaşlanmaya karşı tesirleri mevcut.

Hücreleri yenileyerek büyüme hormonunu etkileyen tarçın aynı vakitte kalp ve diyabet hastalıklarının rizikonunu de azaltır. Şekeri dengelemede de tesirli olan tarçın kuvvetli bir antioksidan kaynağıdır.

Tüm bu besinlere beslenme düzeninizde yer vermeniz halinde daha dinç ve sıhhatli olmanız garanti.

Skolyoz

İlgili Gönderi

Bağlıca Koltuk Döşeme

Bağlıca Koltuk Döşeme Koltuk Döşeme Nedir, Ne Zaman İhtiyaç Duyulur? Koltuk döşeme; maliyet, manevi değerler… Devamı

7 ay ago

Ter Bezi İltihabı

Koltuk Altı İltihaplanması Ter Bezi İltihabı Nedir? sorusuna cevap olarak; Tıp dilinde derinin iltihaplanması olarak… Devamı

2 sene ago

Çayyolu Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon Nedir ve Ne Amaçla Kullanılır? Bulunuş tarihi 1960 yıllarına dayanan lazer epilasyon, kıl… Devamı

2 sene ago

Çayyolu Nöbetçi Eczane

Çayyolu Nöbetçi Eczane ve diğer komşu semt olan ümitköy, beytepe, yaşamkent, incek eczanelerin oluşumunu sağlayan;… Devamı

3 sene ago

Her Türlü Gribi İyileştiren Anneanne Tarifi

Gribe Ne İyi Gelir ? Evde Yapılacak Karışım Grip Savar İçin Malzemeler: 1 su bardağı… Devamı

3 sene ago

Pencere Seçimi ve Sağlık

Evin pencerelerinin seçimi konusuna çok önem verilmemektedir. Fakat pencere seçimi her konuda önemlidir. Örneğin tasarruf… Devamı

3 sene ago