Diyet

Vücut Yağ Oranı Ve Bel Kalça Oranı Nasıl Hesaplanır?

Şişmanlıkla mücadele ederken bizi motive edici, çoğunlukla düşürmeye uğraştığımız birçok değer var. Bunların başında da vücut yağ oranı (vücut  yağ indeksi) ve bel kalça oranı geliyor. Bu rakamlara ulaşıp düzenli olarak yenilemek hem sizi motive eder hem de dilediğiniz zaman süreci içerisinde kendinizi kontrol edebilir, hedefler koyabilirsiniz.

Vücut Yağ Oranı

Şimanlığın tespit edilmesi için vücuttaki yağ oranının bilinmesi gerekir.Vücut yağ oranını ölçen çeşitli analiz cihazlarıyla bu oran öğrenilebilir.

Genellikle kadınlardaki vücut yağ miktarı erkeklerden fazladır. Kadınlarda toplam vücut ağırlığının %26,9’ u erkeklerde ise %14,7’ si yağdır. Bazı kişilerde BKI yüksektir ancak vücut yağ oranı normaldir. Bu durumda bu kişinin obez olduğu söylenemez.

Önemli Hatırlatma: Burada unutulmaması gereken önemli konuların başında yağ oranınızı ölçtürmeden önce dikkat etmeniz gereken maddeler geliyor. İlk olarak ölçümü yapan cihaza yalın ayak çıkmanız gerekiyor. Ve ölçümden 6 saat önce yemek, 2 saat önce de su içmeyi kesmek gerekiyor. Bu maddeleri sağlamdan yapacağınız ölçümler sizi yanıltıcı sonuçlar doğurabilir!

Vücut Yağ Oranı Ve Bel Kalça Oranı Nasıl Hesaplanır?

Bel kalça Oranı:

Şişmanlığı ve vücut tipini belirlemede önem kazanmış bir orandır. Bu oran kadınlarda 0,8 erkeklerde 1 ‘i geçiyorsa abdominal obezitenin olduğundan söz edilir.

Bel çevresi 85 – kalça çevresi 100 olan 40 yaşındaki bir bayanı örnek alalım.

85/100=0.85

Bel kalça oranı 0.8 i geçtiği için bu kişinin obez olduğu söylenebilir.

Skolyoz

İlgili Gönderi

Bağlıca Koltuk Döşeme

Bağlıca Koltuk Döşeme Koltuk Döşeme Nedir, Ne Zaman İhtiyaç Duyulur? Koltuk döşeme; maliyet, manevi değerler… Devamı

7 ay ago

Ter Bezi İltihabı

Koltuk Altı İltihaplanması Ter Bezi İltihabı Nedir? sorusuna cevap olarak; Tıp dilinde derinin iltihaplanması olarak… Devamı

2 sene ago

Çayyolu Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon Nedir ve Ne Amaçla Kullanılır? Bulunuş tarihi 1960 yıllarına dayanan lazer epilasyon, kıl… Devamı

2 sene ago

Çayyolu Nöbetçi Eczane

Çayyolu Nöbetçi Eczane ve diğer komşu semt olan ümitköy, beytepe, yaşamkent, incek eczanelerin oluşumunu sağlayan;… Devamı

3 sene ago

Her Türlü Gribi İyileştiren Anneanne Tarifi

Gribe Ne İyi Gelir ? Evde Yapılacak Karışım Grip Savar İçin Malzemeler: 1 su bardağı… Devamı

3 sene ago

Pencere Seçimi ve Sağlık

Evin pencerelerinin seçimi konusuna çok önem verilmemektedir. Fakat pencere seçimi her konuda önemlidir. Örneğin tasarruf… Devamı

3 sene ago