Genel Sağlık

Solgun Cilt Nasıl Parlak Haline Getirilir?

Farklı nedenlerden dolayı, zaman içerisinde cilt bazen solgun görülebilir. Bu görüntü, bazen fazlasıyla can sıkıcı olabilir.

Cildimiz bazen olduğundan solgun görülebilir. Bakımsız ve cansız bir cilt, kişiyi ileride mutsuz edebilir. Çevreden alınan olumsuz tepkiler moral bozabilir. Makyaj yapılmamış bakımsız ve solgun bir cilt nasıl canlı ve parlak hale getirilir? Bu yazımızda açıklamaya çalışacağız.

Solgun Cilt Nasıl Parlak Haline Getirilir?

Cildin solgun görünmesi bazen olabilir. Bakımsız ve cansız bir cilt nasıl daha parlak ve daha canlı hale getirilebilir. Bunun için farklı yöntemler vardır. Bu yöntemleri aşağıda kısaca açıklamaya çalıştık.

Solgun Cilt Nasıl Parlak Haline Getirilir
  • Limon suyu yöntemi

Cildin daha taze ve canlı görünmesi için limon suyu etkilidir. Limonda bulunan sitrik asit, cilt için oldukça faydalıdır. Bir pamuğa limon biraz sıkılır ve cilde masaj yapar biçimde uygulanabilir.

  • Kırmızı soğan

Cilt iyileşmesi için etkili bir yöntemdir. Bu yöntem soğan sütüdür. Kırmızı soğan, mutfak robotundan geçirilir. Ardından püre haline gelen karışım, cilde 15 dakika kadar sürülür ve bekletilir. Ardından cilt temizlenir. Ciltteki lekeler ve sivilceler giderilmekle birlikte solgun cilt daha canlı bir hale gelir.

  • Süt yöntemi

Sütün içerisinde bulunan laktik asit, cildin yumuşamasına yardımcı olur. Ciltteki ölü hücreler giderilmiş olur. Süt banyosu dediğimiz geçmişten günümüze kadar gelen etkili yöntemler sayesinde sütün cilde verdiği yumuşaklık ve güzellik bilinmesi gereken bir gerçektir.

Skolyoz

İlgili Gönderi

Bağlıca Koltuk Döşeme

Bağlıca Koltuk Döşeme Koltuk Döşeme Nedir, Ne Zaman İhtiyaç Duyulur? Koltuk döşeme; maliyet, manevi değerler… Devamı

7 ay ago

Ter Bezi İltihabı

Koltuk Altı İltihaplanması Ter Bezi İltihabı Nedir? sorusuna cevap olarak; Tıp dilinde derinin iltihaplanması olarak… Devamı

2 sene ago

Çayyolu Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon Nedir ve Ne Amaçla Kullanılır? Bulunuş tarihi 1960 yıllarına dayanan lazer epilasyon, kıl… Devamı

2 sene ago

Çayyolu Nöbetçi Eczane

Çayyolu Nöbetçi Eczane ve diğer komşu semt olan ümitköy, beytepe, yaşamkent, incek eczanelerin oluşumunu sağlayan;… Devamı

3 sene ago

Her Türlü Gribi İyileştiren Anneanne Tarifi

Gribe Ne İyi Gelir ? Evde Yapılacak Karışım Grip Savar İçin Malzemeler: 1 su bardağı… Devamı

3 sene ago

Pencere Seçimi ve Sağlık

Evin pencerelerinin seçimi konusuna çok önem verilmemektedir. Fakat pencere seçimi her konuda önemlidir. Örneğin tasarruf… Devamı

3 sene ago