Skolyoz Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Skolyoz Tedavi Edilmezse Ne Olur

Skolyoz son dönemlerde oldukça merak edilen bir hastalıktır. Skolyoz konusunda çeşitli kulaktan dolma bilgiler olsa da erken dönemde tespitinde tedavi sürecinde oldukça başarılı işlemler gerçekleşmiştir.

Skolyoz Nedir

Skolyoz bir omurga hastalığıdır. Omurganın dışarıdan bakıldığında gözle görülür bir şekilde eğri durmasıdır. Özellikle gelişme çağında olan çocuklarda oldukça rahat bir şekilde tespit edilebilir. Bunun için bir takım bilgileri bilmeniz yeterlidir. Örneğin, omurlardan biri yukarda duruyor ise, belde ve sırtta bir asimetri var ise, bir bacak diğer bacaktan daha uzun görünüyor ise, kişinin üzerinde kıyafetleri asimetrik bir şekilde duruyor ise bu durumda skolyoz hastalığından şüphelenebilir ve en yakın bir uzmana başvurabilirsiniz.

Erken Teşhis

Her hastalıkta olduğu gibi skolyozda da erken teşhisi oldukça önemlidir. İlerleyen hastalarda yapılan tüm müdahalelerde başarı şansı daha düşük iken çocuk yaştaki hastalara yapılan müdahalelerde başarı şansı oldukça fazladır. Bu nedene kolyozunda erken teşhisi oldukça önemlidir. Zaten yukarıda saydığımız basit yöntemlerle bunu tespit etmeniz mümkündür.

Skolyoz Belirtileri Nelerdir? adlı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz!

Skolyoz Tedavi Edilmezse Ne Olur

Skolyoz erken yaşta tedavi edilmediği sürece ciddi sağlık sorunları ile karşılaşabilirsiniz. Skolyozda zamanla eğrilen omurga göğüs kafesine çok fazla baskı yapar ve hastanın nefes alma süreci sıkıntıya girebilir. Bu nedenle skolyoz tedavisinde aslında göğüs kafesine de müdahale edilir ve burada oluşan ya da oluşabilecek tüm sıkıntılar da tedavi edilmeye çalışılır. Eğer skolyoz uygun bir dönemde uygun bir şekilde tedavi edilmez ise eğriliğin neden olduğu şekil bozukluğuna bağlı olarak göğüs kafesinde bir hacim daralması yaşanır. Bu durumda özellikle büyüme çağında olan çocuklar olumsuz etkilenir. Bu nedenle skolyozun tedavisi oldukça önemlidir.

Okunmaya Değer Yazı!  Schroth Tedavisi

Tedavi ile ilerleyen dönemlerde oluşabilecek göğüs kafesi bozukluğunun önüne geçilir ve akciğer fonksiyonlarının korunması sağlanır. Bu nedenle erken yaşta skolyoz belirtisi yaşamış bir çocuk için hemen uygun bir tedavi planı belirlenmeli ve sadece skolyoz hastalığı değil bu hastalık ile etkilenecek tüm bölgeler için tedavi süreci başlamalıdır. Zaten skolyoz için yapıla cerrahi müdahalelerde omurga bozukluğu yanı sıra göğüs kafesinde olması muhtemel olan bir sorun var ise bununda önüne geçilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir