Genel

Sabah Koşusunun Faydaları

Sabahları koşu yapmanın hem psikolojik olarak hem de vücut sağlığı açısından çok yararlı etkileri bulunmaktadır. Sabahları koşmanın faydaları diğer zamanlara oranla daha fazladır. Özellikle sabahları yapılan koşunun sağlık için yararı büyüktür. Her gün düzenli olarak, sadece 5 dakika koşmanın ömrünüzü 3 yıl uzatılacağını biliyor muydunuz? Sabahları koşma vücudunuzu oldukça olumlu etkileyecektir.

Kan basıncını düzenler.

Her sabah koşmak kan basıncını düzenler, yüksek tansiyonu düşürür. Her ne kadar koşu kan basıncını ani olarak artıran bir hareket gibi görünse de, uzun vadede hem erkekler, hem de kadınlarda tansiyon, diyabet ve kolesterolü düzene sokar. Gelin bugün yürürken dinleyebileceğiniz şarkılar seçip, kulaklıklarınızı takıp başlayın, sağlıklı yaşama ilk adımınızı atın.

Kalp hastalıkları riskini azaltır.

Hesaplamalara göre her sabah koşu ile uğraşmak kalp hastalıkları riskini yüzde elli oranında azaltıyor. Sadece haftada iki gün, en azından 10 dakika hafif tempoda koşmak bile sizi kalp hastalıklarına karşı korur.

Zihni güçlendiriyor.

Her bir egzersiz kalbinizin daha fazla çalışması sonucunda oksijenle zenginleşmiş kanın vücudunuzda devir etmesine yardımcı oluyor. Bu oksijen de beyninizden geçerek zihninizin işine yardımcı oluyor. Sürekli şekilde koşmak zihninizin güçlenmesi ile birlikte ruhunuzu da dinçleştirir, zihninizi boşaltarak psikolojinize olumlu etkisi vardır. Ayrıca her gün koşmak Alzheimer hastalığının oluşması riskinin de önler.

Kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

Eğer kötü bir dönem geçiriyorsanız, hiçbir şey yolunda değilse, her sabah düzenli olarak koşu yapmak size kendinizi daha mutlu hissettirecek. Her sabah koşan insanların bir sonraki sabahı hevesle beklediğini siz de gözlemleyebilirsiniz.

Daha iyi bir uyku sahibi olacaksınız.

Her sabah koşmak uyku sisteminizi düzene sokacak ve daha iyi uyku çekmenize yardımcı olacaktır. Gün içinde daha canlı ve aktif olmanıza imkan sağlayacaktır. Spor yapmış olduğunuz zaman vücudunuz uykuya için vücut ısısının düşmesini daha rahat sağlayacak, böylece hem kısa sürede uykuya dalabilecek, hem de kaliteli uyku periyoduna sahip olacaksınız. Endişe ve depresyon yaşayan kişilerde sabahları koşmanın olumlu etkilerinin olduğu da gözlenmiştir.

Skolyoz

İlgili Gönderi

Bağlıca Koltuk Döşeme

Bağlıca Koltuk Döşeme Koltuk Döşeme Nedir, Ne Zaman İhtiyaç Duyulur? Koltuk döşeme; maliyet, manevi değerler… Devamı

7 ay ago

Ter Bezi İltihabı

Koltuk Altı İltihaplanması Ter Bezi İltihabı Nedir? sorusuna cevap olarak; Tıp dilinde derinin iltihaplanması olarak… Devamı

2 sene ago

Çayyolu Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon Nedir ve Ne Amaçla Kullanılır? Bulunuş tarihi 1960 yıllarına dayanan lazer epilasyon, kıl… Devamı

2 sene ago

Çayyolu Nöbetçi Eczane

Çayyolu Nöbetçi Eczane ve diğer komşu semt olan ümitköy, beytepe, yaşamkent, incek eczanelerin oluşumunu sağlayan;… Devamı

3 sene ago

Her Türlü Gribi İyileştiren Anneanne Tarifi

Gribe Ne İyi Gelir ? Evde Yapılacak Karışım Grip Savar İçin Malzemeler: 1 su bardağı… Devamı

3 sene ago

Pencere Seçimi ve Sağlık

Evin pencerelerinin seçimi konusuna çok önem verilmemektedir. Fakat pencere seçimi her konuda önemlidir. Örneğin tasarruf… Devamı

3 sene ago