Migren Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Migren çok şiddetli bir baş ağrısıdır. Beyindeki doğal maddelerin anormal bir şekilde değişmesi migrene sebep olmaktadır. Migren ağrısın damarların genişlemesi ve şişmesi sırasında sinir sistemlerinin uçlarının kırılmasıyla kişide zonklama meydana gelir. Migren hastası en çok karşılaşılan hastalık sorunlardan olup hasta kişileri doktor kapısına götürmeye gidecek kadar geçici bir durum olduğu kadar ağrılı ve stresli bir hastalıktır.  Migren ağrısı genetiktir.  Migren daha çok 15 yaşından 55 yaşındaki kişileri etkilemektedir.

Migren Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Hakkında merak edilen bir hastalık olan migren Stres, yorgunluk, uykusuzluk hormon bozukluğunun olması ile migren ağrısına sebep olmaktadır. Migren hastalığı en çok bayanlarda görülmektedir. Hormonal değişimlere uğrayan bayanlar da çok sık görülen migren ağrıları şiddetli olur. Bunun yanında migreni tetikleyen sese ve ışığa hassasiyet gösterebilir.  Bulantı, kusma gibi belirtiler migren ataklarında belli olmaz. Fiziksel gelişmelere ve değişikler migren ağrısını başlatabilir ve tetikleyici olabilir.

Migren Neden Olur ve Nasıl Geçer?
Migren Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Migren Ağrısının Sebepleri Ve Tedavileri

Migren neden olur ve nasıl geçer? Diye düşünenlerin migren ağrıları stres, yorgunluk ve hormonal değişikliklerdir. Migren ağrılarına sebep olan kafeinin çok tüketilmemesi gerekmektedir.  Doğum hapları kullanımı kadınların hormonlarını düzenlediği için migren ağrılarını tetiklemektedir.  Genelde migren ağrısı başın sağ ve sol tarafında zonklayıcı bir şekilde görülmektedir.

Migren neden olur ve nasıl geçer? Bilmek isteyenler ilk önce migreni tetikleyen unsurlara dikkat etmelidir.  Migren ağrıları olan kişiler bir doktora başvurarak migren çeşidinin değerlendirilmeli ve migren çeşidine göre tedavi edilmelidir.  Migren ağrısı başın sağ ve sol tarafında tek taraflı hissedildiği için migren ağrısının olduğu bölgeye masaj yaparak migren ağrısı azaltılabilir ama kalıcı bir yöntem değildir tekrardan migren ağrıları hissedilmektedir.

Okunmaya Değer Yazı!  Kan Kanseri - Lösemi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir