Kan kanseri yani lösemi alyuvar hücrelerinin kontol dışı olarak çoğalması sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır.Birbirini tetikleyen olaylar neticesinde kandaki yapının bozuşması nedeniyle kanda pıhtılaşmayı sağlayan plateletlerin sonrasındadada savunma mekanızmasının zayıflamasına neden olur.Sonucundada lösemi hastalarının kolay hastalanmalarına kanlarının geç pıhtılasmasına kanamaların çok görülmesine neden olur.

Lösemi hastalığı kanla ilgili ,kanın üretimini bozan bir hastalıktır.Lenfatik ve kemik iliğini etkileyen bir rahatsızlıktır. Bu hastalığın ileriki aşamalarında vucut savunması zayıfladığından dolayı başka hastalıklarda görülebilmektedir. Lösemi yavas seyir göstererek yıllarca surebilen bir hastalıktır.

Lösemi akut lösemi ve kronik lösemi olmak üzere iki kısımda incelenmektedir.Akut lösemi yakın bir geçmişte ortaya çıkmış ve tedavi edilmediyi taktirde ölümle sonuçlanabilen bir hastalıktır.Akut lösemiler genllikle yaş grubu oalrak bakılırsa çocuklarda daha sık görülmektedir.Kronik lösemiye ise yaşca daha olgun kişilerde rastlanmaktadır.Akut ve kronik lösemi kendi arasında myeloid ve lenfoid olmak üzere iki ana katagoriye ayrılmaktadır.Myeloid kemik üzerine oluşan kan kanseri türüdür.Lenfoid ise lenf bezleri lenfler üzerinde oluşan lösemi türüdür.

Löseminin (kan kanseri) belirtileri Nelerdir

Lösemi çeşitlerinden kronik lösemi çok belirgin olan bir hastalık değildir.Bazen kişi kendinin lösemi olduğunun farkında olamdan tesadufen yaptırdığı bir kan sayımı sonrasıdna bunu öğrenebilir.Kronik lösemide en çok görülen belirtiler dalak karaciğer buyumeleri,halsizlik,iştahsızlık,lenf bezlerinin büyümüş olması belirti olarak söylenebilirken akut lösemi kronik lösemiye göre cok daha çabuk gelişen bir rahatsızlık olduğundan kişide yakın zamanda ateş ,keyifsizlik ,çarpıntı, kansızlık,ateşlenmeler enfeksiyonlar gibi belirtiler gözlenir.
Lösemi genlerle ilgili bir hastalıktır ancak direk genetik bir hastalık değildir yani atalardan kişiye geçtiyi soylenemez.

Skolyoz

İlgili Gönderi

Bağlıca Koltuk Döşeme

Bağlıca Koltuk Döşeme Koltuk Döşeme Nedir, Ne Zaman İhtiyaç Duyulur? Koltuk döşeme; maliyet, manevi değerler… Devamı

7 ay ago

Ter Bezi İltihabı

Koltuk Altı İltihaplanması Ter Bezi İltihabı Nedir? sorusuna cevap olarak; Tıp dilinde derinin iltihaplanması olarak… Devamı

2 sene ago

Çayyolu Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon Nedir ve Ne Amaçla Kullanılır? Bulunuş tarihi 1960 yıllarına dayanan lazer epilasyon, kıl… Devamı

2 sene ago

Çayyolu Nöbetçi Eczane

Çayyolu Nöbetçi Eczane ve diğer komşu semt olan ümitköy, beytepe, yaşamkent, incek eczanelerin oluşumunu sağlayan;… Devamı

3 sene ago

Her Türlü Gribi İyileştiren Anneanne Tarifi

Gribe Ne İyi Gelir ? Evde Yapılacak Karışım Grip Savar İçin Malzemeler: 1 su bardağı… Devamı

3 sene ago

Pencere Seçimi ve Sağlık

Evin pencerelerinin seçimi konusuna çok önem verilmemektedir. Fakat pencere seçimi her konuda önemlidir. Örneğin tasarruf… Devamı

3 sene ago