Kategori: Diyet

İyi Bir Diyet Nasıl Olmalıdır?

Diyet yaparken dikkat etmemiz gereken bir çok ayrıntı vardır. Bunların her birisi diyetin faydalı olması ve verim alınması için büyük önem taşımaktadır. Beslenme listeleri bir çok farklı yerden temin ediliyor; fakat aslında kişiye özel olmalıdır. Kişiye özel olan listelerde daha iyi sonuçlar alınmaktadır. Bu yüzden herkesin bünyesi farklıdır ve diyet listelerinde bünyeye göre değişiklik gerekebilir. Veya en başta mutlaka bir kan tahlili yapılmalı, kan tahlilin sonucuna göre bir liste hazırlanmalıdır. Mesela tiroide rahatsızlığı olan birisine yâda diyabet olan birisine ona göre bir liste uygulanmalıdır.

Diyet herkese ayrı hazırlanır ve bulduğumuz listeleri uygularken bu unutulmamalıdır. Şok diyetlerden ve ünlü diyetlerinden eğer uzman doktorlar eşliğinde yapılmıyorsa uzak durulmalıdır. Bunlar genelde reklam amaçlıdır ve gerçeği yansıtmaz bu nedenle uzmanlara bu konuda güvenilmeli; fakat başka kaynaklara güvenilmemelidir.

Bu noktada deneyip memnun kalanlar belki yardımcı olabilirler. Bunun yanında bir çok uzman beslenme listelerinin altı öğünden oluşması gerektiğini ve üç ara, üç ana öğün olmasının iyi olabileceğini söylüyor. Light ürünlere çok dikkat edilmeli bu ürünlerin de doymuş yağ içerdiği unutulmamalıdır. Light ekmek yiyerek liste dışına çıkarsanız diğeriyle aynı kalori almış olursunuz. Bu nedenle dikkat etmelisiniz.

İyi bir diyet listesi neleri içermelidir?

İyi bir diyet listesi şu özellikleri taşımalıdır.Her şeyden önce güvenilir olmalıdır. Yavaş ve istikrarlı kilo vermeye çalışılmalıdır. Diyet listesi bütün mineral ve vitaminleri içermeli ve bünyeden bünyeye farklılık gösterecek olsa da az kalori içermelidir. Bu kalori miktarı kişiye göre değişiklik gösterebilir.

Bu konuda bir uzmandan yardım alınmalıdır. Danışılan doktor ile birlikte liste oluşturulmalıdır. Bu uygulanan programda başarı oranı nedir önce bunlar sorgulanmalıdır. Şok diyet denilen çok düşük kalorili diyetlerden oldukça uzak durulmalı ve bunların yan etkileri mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.

İlk beslenme programı bittikten sonrasında da devam edilecek bir diyet listesi olmalı ve kilo kontrolü sağlayabilmek için bu programlara devam edilmelidir. Spora kesinlikle devam etmeli ve kilo verildikten sonra da bırakılmamalıdır. Başlamadan önce ise kesinlikle genel sağlık taraması yaptırılmalıdır.

İyi Bir Diyet

Sizde başarmak istiyorsanız;

Bir diyet listesinde mutlaka sebze, meyve, vitamin, mineraller ve özellikle protein olmalıdır. Vücut hem baklagillerden hem karbonhidratlardan da bir miktar alınmalı ve bu denge sağlanabilmelidir.

Skolyoz

İlgili Gönderi

Bağlıca Koltuk Döşeme

Bağlıca Koltuk Döşeme Koltuk Döşeme Nedir, Ne Zaman İhtiyaç Duyulur? Koltuk döşeme; maliyet, manevi değerler… Devamı

7 ay ago

Ter Bezi İltihabı

Koltuk Altı İltihaplanması Ter Bezi İltihabı Nedir? sorusuna cevap olarak; Tıp dilinde derinin iltihaplanması olarak… Devamı

2 sene ago

Çayyolu Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon Nedir ve Ne Amaçla Kullanılır? Bulunuş tarihi 1960 yıllarına dayanan lazer epilasyon, kıl… Devamı

2 sene ago

Çayyolu Nöbetçi Eczane

Çayyolu Nöbetçi Eczane ve diğer komşu semt olan ümitköy, beytepe, yaşamkent, incek eczanelerin oluşumunu sağlayan;… Devamı

3 sene ago

Her Türlü Gribi İyileştiren Anneanne Tarifi

Gribe Ne İyi Gelir ? Evde Yapılacak Karışım Grip Savar İçin Malzemeler: 1 su bardağı… Devamı

3 sene ago

Pencere Seçimi ve Sağlık

Evin pencerelerinin seçimi konusuna çok önem verilmemektedir. Fakat pencere seçimi her konuda önemlidir. Örneğin tasarruf… Devamı

3 sene ago