Hastalıklar

Halsizlik Nasıl Geçer? Halsizlik Tedavisi

Çoğu zaman kırgınlık, hâlsizlik, gevşeklik ve kayıtsızlık namına da tarif edilen ‘halsizlik’ fizyolojik veya zihinsel veya her ikisinin ansızın görüldüğü bir kırgınlık ve zafiyet halini tanımlar. Fizyolojik ve zihinsel halsizlik birbirinden farklı durumlardır fakat çoğunlukla ikisi birlikte ortaya çıkar.

Şayet bir birey uzunca devam eden fizyolojik bir hâlsizlik içerisindeyse, her geçen gün zihinsel namına da halsiz hissedecektir. Fizyolojik halsizlik mevzubahis olduğunda normalde fonksiyonlarınızı yerine getirmenizi imkânı sunan fizyolojik kapasiteniz yetmez olabilir. Zihinsel halsizlikte ise fazladan uykulu olmaktan ve dikkatinizi toplamakta zorluk çekmekten şikâyetçisinizdir. Halsizlik yalnızca belli bir hastalığa has bir belirti değildir ve çeşitli birçok sebebi olabilmektedir.

Fizyolojik halsizlikte bir bireyin adaleleri, normalde yaptıkları şeyleri rahatlıkla yapamaz. Merdiven çıkmak veya çarşı torbalarını taşımak her zamankinden çok daha zahmetli gelir. Fizyolojik halsizlik adale zayıflığı, zafiyet veya güç eksikliği namına da bilinir. Ruhsal halsizlikte ise, dikkati belli bir konuya sunmak güçleşir. Bulgular ciddileştiğinde hasta sabahları yataktan kalkmak veya gündelik aktivitelerini inşa etmek istemeyebilir. Her zaman olmasa da, çoğunlukla zihinsel halsizlik fizyolojik halsizlikle beraber görülür. Birey uykulu ve dalgındır. Vücudun dinç olmak ve canlılık kazanması, insanın normal gücüne kavuşabilmesi amaçlı aşağıdaki nebati formüllerden faydalanılabilir.

Halsizlik

Halsizlik Tedavisi

20 gr. hindiba kökü, 50 gr. kuşburnu ve 20 gram nane yaprağı toz haline getirilerek, karıştırılır. İleri ki zamanlarda bu karışımdan bir bardak suya bir tatlı kaşığı konur, 5 dk beraber kaynatılır, balla tatlandırılarak içilir. 50 gr. badem toz haline getirilir, 500 cc. süt ve 50 gr. tozşekerle beraber kaynatılır. Gün içerisinde üç kez birer fincan içilir. Bir ölçü balla benzer miktarda tereyağı iyice karıştırılır. Erken ve akşam birer kaşık yenir. 5 gr toz karanfille, benzer miktarda toz karabiber bir ölçü bal ve tereyağına konularak karıştırılır, macun haline getirilir.

Gün içerisinde üç kez birer tatlı kaşığı yenir. 10 gr. zencefil 50 gr. fındık ezmesiyle karıştırılarak erken ve akşam yenir. Yemeklerden öncesinde bal şerbeti içilir. 1/2 kilogram soğanla 1/2 kilogram sarımsak çiğ namına blenderden geçirilir, sonra da sirke ile karıştırılarak lapa haline getirilir. Bir kilogram balla eklenir. Kokteyl, bir hafta sonra tülbentten süzülür ve yemeklerden öncesinde birer kaşık yenir.  Bir ölçü fındıkla benzer miktarlarda Antep fıstığı, çam fıstığı, badem, ceviz, kuru üzüm, hurma ve incir karıştırılıp, altını çizen birer avuç yenir.

Skolyoz

İlgili Gönderi

Bağlıca Koltuk Döşeme

Bağlıca Koltuk Döşeme Koltuk Döşeme Nedir, Ne Zaman İhtiyaç Duyulur? Koltuk döşeme; maliyet, manevi değerler… Devamı

7 ay ago

Ter Bezi İltihabı

Koltuk Altı İltihaplanması Ter Bezi İltihabı Nedir? sorusuna cevap olarak; Tıp dilinde derinin iltihaplanması olarak… Devamı

2 sene ago

Çayyolu Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon Nedir ve Ne Amaçla Kullanılır? Bulunuş tarihi 1960 yıllarına dayanan lazer epilasyon, kıl… Devamı

2 sene ago

Çayyolu Nöbetçi Eczane

Çayyolu Nöbetçi Eczane ve diğer komşu semt olan ümitköy, beytepe, yaşamkent, incek eczanelerin oluşumunu sağlayan;… Devamı

3 sene ago

Her Türlü Gribi İyileştiren Anneanne Tarifi

Gribe Ne İyi Gelir ? Evde Yapılacak Karışım Grip Savar İçin Malzemeler: 1 su bardağı… Devamı

3 sene ago

Pencere Seçimi ve Sağlık

Evin pencerelerinin seçimi konusuna çok önem verilmemektedir. Fakat pencere seçimi her konuda önemlidir. Örneğin tasarruf… Devamı

3 sene ago