Göz Hastalıkları Nedir Ve Neden Oluşur

Göz Hastalıkları Nedir Ve Neden Oluşur

 

Göz Hastalıkları Nedir Ve Neden Oluşur?

Görme yeteneğini kısıtlayan ve gözde meydana gelen rahatsızlıklara göz hastalıkları denmektedir. Göz hastalıkları genetik olabileceği gibi bazı çevresel faktörlere bağlı olarak da ortaya çıkabilmektedir. Gözün herhangi bir bölümünde oluşmuş olan bütün sorunlar göz hastalıkları olarak adlandırılabilir. Genetik olan göz Göz hastalıkları nedir ve neden oluşur hastalıkları aileden gelen genler yüzünden ortaya çıkar. Çevresel faktörlerden kaynaklanan göz hastalıkları ise bazı dış etkenler dolayısıyla oluşur. Görme yetisinde güçlük meydana getiren nedenlerden biri, göze herhangi bir maddenin kaçması ya da girmesi sonucu oluşan hasardır. Uzun süre boyunca görme güçlüğü yaşanan yerlerde bulunmak da göz hastalıklarına neden olabilir. Işık ayarı dengesiz olan ortamlar, bu yerlerden biridir. Göz hastalıkları nedir ve neden oluşur Bazı hastalıkların sonucunda da göz kusurları meydana gelebilir. Bu ve benzeri sebepler gözde sorunlar ortaya çıkmasına sebep olur. Göz sorunları birtakım yöntemler ile tedavi edilmektedir.

Göz Hastalıklarının Çeşitleri

Genetik ya da çevresel olarak farklı göz hastalıkları oluşabilir. Göz hastalıkları tedavisi farklı yöntemleri ile yapılabilmektedir. Göz hastalıkları şunlardır:

  • Şaşılık, renk körlüğü
  • Miyop, hipermetrop ve astigmat
  • Konjonktivit ve alerjik konjonktivit
  • Glokom ( Göz tansiyonu)
  • Katarakt

En yaygın göz rahatsızlıkları olarak bu göz kusurları gösterilebilir. Bunlar ve daha birçok göz kusuru, görme yetisini tam kullanamama sorunu Göz hastalıkları nedir ve neden oluşur oluşturur. Renk körlüğü, göz içindeki renk ayırt etme işleminin yapılamamasıdır. Şaşılık ise iki gözün aynı yere odaklanamamasıdır. Miyop uzağı net görememe sorunudur. Hipermetrop ise yakını net görememe sorunudur. Astigmat olarak adlandırılan göz kusuru da hem uzağı hem de yakını net görememe sorunudur. Göz hastalıkları nedir ve neden oluşur Konjonktivit gözdeki ince zarda meydana gelen bir kusurdur. Alerjik konjonktivit ise mevsime bağlı olarak ortaya çıkar ve gözde sulanma, kaşınma ve kızarıklık olmasına sebep olabilir.

Okunmaya Değer Yazı!  Nöroloji Bünyesinde İlgilenilen Hastalıklar Nelerdir

Göz Hastalıkları Nasıl Belirlenir?

Gözde meydana gelen kusurlar doktorlar tarafından yapılan birtakım testler ile belirlenmektedir. Belirtiler sonucu teste sokulan kişi herhangi bir göz hastalığına sahip ise gerekli tedavi yöntemleri uygulanır. Doktorların yapmış olduğu testler ve muayeneler sonucu hastanın göz hastalığı belirlenmektedir. Belirlenen hastalığa göre uygun tedavi yöntemi belirlenmektedir ve hastaya uygulanarak göz kusuru ortadan kaldırılmaktadır.

 

Kaynak: Doğa Hospital

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir