Eyvah Boynum Ağrıyor!

Eyvah boynum ağrıyor” cümlesini maalesef çok erken yaşlarda kuranlardanım. Hastalıkların bizi ancak yaşlanınca yakalayabileceği gibi yanlış bir inanca sahibiz. Bu nedenledir ki hem  belirtiler hemde tedbir ve teşhis konusunda gecikiyoruz. Herhangi bir rahatsızlıkta vücudun alarm sitemi ağrıdır. Yerleşen hastalık ağrı olarak genelde bize sinyal verir. Çoğumuz vücuttaki ağrıyı dikkate almaz, doktora gitmek yerine ağrı kesicilerle ağrıyı geçiştirmeye çalışır. Ne zaman artık ağrı şiddetini artırıp dayanılmayacak boyuta gelirse o zaman en son çare olarak doktora başvurmayı seçeriz. Bu küçük gibi görünen ihmalimiz iyileşme sürecini uzattığı gibi; çoğu zaman ilaçla yada fizik tedaviyle (boyun ağrıları için konuşuyorum) geçecek olan rahatsızlığımız cerrahi operasyonla tamir edilecek boyuta gelebilir.

Boyun Ağrıları Nedenlerinden Biri Boyun Fıtıkları

Boyun ağrılarının onlarca nedeni olabilir (kireçleme, disk kayması, kas gerginlikleri, fıtık vs..)  Kendim yaşadığım için ilk boyun fıtıkların dan başlamak istedim boyun ağrıları konusuna.İlk ellerimde hissettim bu rahatsızlığı, uyuşma hissiyle ve güç kaybı. Elimden bir şeyleri düşürmeye başladım. Bunlara ensemde ağrı, boynumda tutulmalar hissetmeye başlayınca  bir uzmana danışma ihtiyacı duydum. Bu tarz rahatsızlıkların teşhisi çekilecek film sayesinde kolayca tespit edilmektedir. Genelde trafik kazası gibi yaralanmalarda ( boyun bölgesini etkileyen travmalarda ) görülmektedir. Oturuş bozuklukları da bu hastalığa davetiye çıkartmaktadır. Bankacılar arasında meslek hastalığımız diye nitelendirilen boyun fıtıkları bilgisayar başında sürekli zaman geçiren ve oturuşta bozukluk olan kişilerde sıkça görünmektedir.

Okunmaya Değer Yazı!  Halsizlik Nasıl Geçer? Halsizlik Tedavisi

Boyun Fıtığı Tedavi Yöntemleri Nelerdir

Tüm hastalıklarda olduğu gibi erken teşhis tedaviyi kolaylaştırmaktadır. Egzersizler verilerek boyun kaslarının güçlendirilerek, omurgaya binen yük hafifletilmeye çalışılır. Kas gevşetici ve ağrı kesici ilaçlarla hastanın ağrıları giderilir. Kas gevşetici kremlerle de tedavi edilebilir. Bunun yanı sıra fizik tedavi uygulamasıyla tedavi oldukça yaygın bir tedavi yöntemidir.

Benim fıtığımın tedavisinde tüm saydığım bu yöntemlere ek olarak doktorumun önerdiği  boyunluk kullanımı da oldukça faydalı olmuştu. Yapılan egzersizleri tekrarlamak ve bir alışkanlık haline getirmek belkide yapılacak en sağlıklı tedavi yöntemidir.Duruş ve oturuş pozisyonlarına dikkat etmek; özellikle uzun süre sandalyede oturuyorsak ve bilgisayar kullanıyorsak duruşumuza yon vermek gerekmektedir. Ağır spor yapmaktan kaçınmalı,yüzmenin bu tür rahatsızlıklara iyi geldiğini bilmeliyiz.( boyun ve bel fıtıklarında yüzme şiddetle önerilmektedir) Cerrahi operasyona gidecek kadar ihmal edilmemeli kaslar güçlendirilmelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir