Diyet

Enerjiyi Arttıran Mucizevi Besinler

Bazı gıdalar vardır ki, vücudumuzdaki enerjiyi arttıran kendimizi daha zinde ve sağlıklı hissetmemizi sağlar. Özellikle ağır çalışma durumunda olan insanlar bu besinleri daha çok kullanmalıdırlar. Biz sizin için bu besinlerin neler olduğunu araştırıp sıraladık.

Balık:

Balık protein, aynı zamanda çok miktarda vitamin ve mineral deposudur. Somon, uskumru, alabalık, ton balığı ve sardunya gibi yağlı balıklar besinleri enerjiye dönüştürmek için önemli vitaminler olan B6, B3 ve B12 vitaminleri ile aynı zamanda magnezyum bakımından zengindir.

Sebze:

Enerji için çok önemli bir mineral olan demir açısından zengin olan brokoli, ıspanak, brüksel lahanası gibi sebzeler enerjiyi yükseltmektedir. Karbonhidrat ve enerji için önemli olan A ve C vitamini içeriği ile tatlı patates da enerji artırmakta faydalı gıdalardandır.

Yağsız kırmızı et:

Kırmızı etin bazen zararlı olduğu söyleniyor. Ancak yağsız kırmızı et vücudun enerjisi için önemli olan protein ve demir açısından eksikliğini gidermekte büyük rol oynuyor. Öyle ki, demirin az olmasının önemli belirtileri yorgunluk ve genel bir enerji eksikliği olan demir eksikliğine neden olur. Ayrıca kırmızı et yediğimiz besinlerden enerji almayı sağlayan vitamin olan B12 vitamininin başlıca kaynaklarından biridir.

Fasulye ve mercimek:

Yüksek miktarda lif olan bu gibi besinler enerjiyi daha istikrarlı bir şekilde artırır. Mercimek, kırmızı fasulye ve fırında pişirilen kuru fasulye enerji seviyesini sabit tutmak için gerekli olan demir açısından oldukça zengindir. Bu besinleri günlük gıda tüketimimize eklemekle yorgunluk ve halsizlikten kurtulabilir, daha enerjik, zinde ve sağlıklı olabilirsiniz.

Skolyoz

İlgili Gönderi

Bağlıca Koltuk Döşeme

Bağlıca Koltuk Döşeme Koltuk Döşeme Nedir, Ne Zaman İhtiyaç Duyulur? Koltuk döşeme; maliyet, manevi değerler… Devamı

7 ay ago

Ter Bezi İltihabı

Koltuk Altı İltihaplanması Ter Bezi İltihabı Nedir? sorusuna cevap olarak; Tıp dilinde derinin iltihaplanması olarak… Devamı

2 sene ago

Çayyolu Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon Nedir ve Ne Amaçla Kullanılır? Bulunuş tarihi 1960 yıllarına dayanan lazer epilasyon, kıl… Devamı

2 sene ago

Çayyolu Nöbetçi Eczane

Çayyolu Nöbetçi Eczane ve diğer komşu semt olan ümitköy, beytepe, yaşamkent, incek eczanelerin oluşumunu sağlayan;… Devamı

3 sene ago

Her Türlü Gribi İyileştiren Anneanne Tarifi

Gribe Ne İyi Gelir ? Evde Yapılacak Karışım Grip Savar İçin Malzemeler: 1 su bardağı… Devamı

3 sene ago

Pencere Seçimi ve Sağlık

Evin pencerelerinin seçimi konusuna çok önem verilmemektedir. Fakat pencere seçimi her konuda önemlidir. Örneğin tasarruf… Devamı

3 sene ago