Doğumu Kolaylaştıran Teklifler, Gebelik döneminde sıhhatli ve balanslı beslenme hem bebeğe hem de anne adayına yararlıdır. Bu gıdaların bazıları yalnızca anne ve bebek sıhhati açısından değil doğumu kolaylaştırması açısından da ehemmiyetlidir.

Öncelikle kadın doğum uzmanları hurmanın doğuma yardımcı besinlerin başında geldiğini söylüyorlar. Gebelik döneminin son ayında her gün tüketilen 4 adet hurma içinde bulunan oksitoksin hormonu ile yarar sağlamaktadır.

Protein ve vitamin açısından da zengin olan hurma süt yapımını arttırır ve doğumun gerçekleşmesini kolaylaştırır.

Gebelik döneminde balanslı ve düzenli beslenmenin çok ehemmiyetli olduğu aşikar. Bunun yanı sıra su tüketimi de oldukça ehemmiyetli. Günde 2-2,5 litre kadar tüketilen su doğum ağrılarını azaltırken enerji vererek anne adayının toparlanmasına yardımcı oluyor.

Doğum Teklifleri

Yalnızca koku olarak değil bir çok alanda kendisinden yararlandığımız gül doğum için de oldukça ehemmiyetli. Yaydığı muhteşem koku ile normal doğumu kolaylaştıran gül bu arada belleği da güçlendiriyor.

Osmanlı döneminde de tıp alanında bolca kullanılan gül tam bir şifa kaynağı. Gülün ateş düşürücü tesiri ve antiseptik tesiri de azımsanmayacak kadar ehemmiyetli.

Meyve olarak çok sevilen ahududunun yapraklarının serinletici ve damarları büzücü tesirinin olduğu doğumu kolaylaştırmada ehemmiyetliyken irin önleyici olmasıyla da doğum sonrası oluşabilecek enfeksiyon rizikonunu ortadan kaldırıyor.

Kekik ve keten tohumu gibi mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz nebatların yağları aromatik olarak deşarj olma ve sakinleştirme açısından ehemmiyetlidir.

Bu teklifler doğumunuzu kolaylaştıracak ve çektiğiniz acıları asgariye indirecektir.

Skolyoz

İlgili Gönderi

Bağlıca Koltuk Döşeme

Bağlıca Koltuk Döşeme Koltuk Döşeme Nedir, Ne Zaman İhtiyaç Duyulur? Koltuk döşeme; maliyet, manevi değerler… Devamı

7 ay ago

Ter Bezi İltihabı

Koltuk Altı İltihaplanması Ter Bezi İltihabı Nedir? sorusuna cevap olarak; Tıp dilinde derinin iltihaplanması olarak… Devamı

2 sene ago

Çayyolu Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon Nedir ve Ne Amaçla Kullanılır? Bulunuş tarihi 1960 yıllarına dayanan lazer epilasyon, kıl… Devamı

2 sene ago

Çayyolu Nöbetçi Eczane

Çayyolu Nöbetçi Eczane ve diğer komşu semt olan ümitköy, beytepe, yaşamkent, incek eczanelerin oluşumunu sağlayan;… Devamı

3 sene ago

Her Türlü Gribi İyileştiren Anneanne Tarifi

Gribe Ne İyi Gelir ? Evde Yapılacak Karışım Grip Savar İçin Malzemeler: 1 su bardağı… Devamı

3 sene ago

Pencere Seçimi ve Sağlık

Evin pencerelerinin seçimi konusuna çok önem verilmemektedir. Fakat pencere seçimi her konuda önemlidir. Örneğin tasarruf… Devamı

3 sene ago