Bebeklerde Soğuk Algınlığı

Bebeklerimizi gripler ve soğuk algınlıkları yüzünden halsiz ve hasta görmek bizi her ne kadar olumsuz olarak etkilese de aslında bunun bizleri mutlu edecek yanları vardır. Bebekler hastalıklar ile ilk tanışma dönemlerinde hastalıklara karşı bağışıklık sistemini geliştirirler. Bazı durumlarda bebeklerimizin burnu akar bu durum da bağışıklık sisteminin gelişmesinin bir parçasıdır. Bebeklerde 2 yaşına kadar yılda 8-12 arası rahatsızlıklar ile karşı karşıya kalınabilir.

Bebeklerde Soğuk Algınlığı, Grip, Boğmaca?

Bebeklerde hastalığın şiddetinden daha önemli olan bir unsur ise hastalığı doğru algılayıp doğru tedavileri uygulamaktır. Öksürük, Grip, Soğuk Algınlığı bebeklerimiz de sık sık karşılaşabileceğimiz durumlardandır. Çocuk hastalıkları hastalık öncesinde belirli sinyaller gönderebilir bu sinyaller bebeklerimiz de ki değişik tavır ve davranışlardır. Bu sinyaller doğru analiz edilirse doğru tedaviler ile bebek hastalığı en düşük şekilde atlatır.

Ne Zaman Doktora Gitmelidir?

Bebekler size ne hissettiklerini anlatamaz bu yüzden daha ciddi hastalıların gelişimine karşı duyarlı olmalısınız. Bu yüzden bebeklerimizi iyi gözlemleyip vücut ısısı, uyku süresi, beslenme gibi faktörleri doğru kontrol edip doktora başvurmak için doğru zamanı kendiniz belirlemelisiniz.

İlaç Dolabı Bebekler İçin Hayati Öneme Sahip!

Eğer bebek sahibiyseniz ilaç dolabınızda her zaman gerekli ürünlerin bulundurmalısınız. Bebeğin ne zaman hasta olacağı belli olmayabilir.

Okunmaya Değer Yazı!  Yeni Doğan Bebeğin Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Mutlaka bebek parasetamolü veya ibuprofen bulundurun.  Aynı zamanda tıkanık burunları açmak için tuzlu su içeren burun damlaları bulundurun ve bebeğin göğsüne okaliptüs merhemi sürmek faydalı olacaktır.

bir de termometre bulundurun. Bebeğin vücut ısısını ölçmenize yarayacaktır. Bebeğinizin vücut ısısını sürekli not edin, bu bilgi doktor için çok önemli olabilir.

İlaçların bebek ve çocuklardan erişemeyeceği yerlere saklanmasına dikkat edin.

İlaçların son kullanma tarihlerini periyodik olarak kontrol edin çünkü son kullanma tarihi dolmuş ilaçlar bebeklerinize zarar verecektir.

Bebeklerde Burun Tıkanıklığı

  1. Tuzlu Su; Bebeklerde burun tıkanıklığı için mutlaka dolabınızda tuzlu su içeren damlalar bulunmalıdır bebeğin tıkanmış burnunu açılması ve genzinin açık tutulması için bire bir çözümdür. Tuzlu su damlalarını eczanelerden alabilirsiniz.
  2. Buhar; Buhar tıkalı burunların temizlenmesi için çok iyi bir tercih olacaktır. içine biraz okaliptüs  damlatılmış nem cihazı bebeğin burnunu açar ve daha sağlıklı nefes almasını sağlar, hava nemli tutularak tekrar burun tıkanması engellenir.

Bebeğin yatağının üst kısmına yastık şekilde katlanmış bir havlu koyarak, uyku sırasında başının daha yüksekte kalmasını sağlayabilirisiniz. Bu durum bebeğimizin uyku sırasında burnunun tıkanmasını engelleyecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir