Bebeğin Altı Nasıl Değiştirilir Ve Temizliği Nasıl Yapılır?

Bebek altını her pislediğinde ve idrar yaptığında altı değiştirilmelidir. Bu sebeple bu işlem günde ortalama 7 8 kez tekrar edilir. Yapılan her alt değiştirme ve temizleme işleminde bebeğin kalçaları, genital bölgesi, poposu vs. iyice temizlenmeli ve imkânlar doğrultusunda ılık bir suyla yoksa da bebeği üşütmeyecek bir suyla temizlenmelidir.

Alt değiştirme işlemi akabinde alınan kirlenmiş bezler kesinlikle yere atılmalı, önceden hazırlanmış bir kova ya da benzeri bir yere konulmalıdır.

Bebeği Bezlerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Bebeği bezlerken ayaklarından tutularak yukarı kaldırılmamalıdır. En doğrusu eli dizin arkasına koyarak hafif şekilde kaldırmak olacaktır.
  • Önemli başka bir husus bebeğin çok sıkı şekilde sarılmaması gerektiğidir. Aynı şekilde çokta gevşek bağlanmamalıdır. İdeal bağlama bebeğin hareketlerini kısıtlamayacak ölçüde bağlamaktır.

Yenidoğan Bir Bebeği Kundağa Sarmak Doğru mudur?

Yenidoğan Bir Bebeği Kundağa Sarmak Doğru mudur?
Yenidoğan Bir Bebeği Kundağa Sarmak Doğru mudur?

Yeni doğmuş ve dünyaya merhaba demiş bir bebeği kundağa sarmak doğru bir karar değildir. Ancak günümüz anneleri halen kundağı tercih edebilmektedir. Bu durumda yarım kundaklama yapılmalıdır.

Bebek soğuk havalara karşı korunmalıdır. Bu tarz havalarda altı değiştirilirken elektrikli bir sobadan faydalanılabilir.

Bebeğin Giydirilmesi Nasıl Yapılmalıdır?

Bebeğini 9 ay bin bir zahmetle karnında taşıyan anneler bebek doğduktan sonra üzerine titrerler. Bebeklerinin üşüyeceği endişesiyle fazla fazla kıyafet giydirirler. Ancak bu yanlış bir uygulamadır. Bebekler sıcak kavramını yetişkinler kadar hissedebilir. Böyle bir durumda bebek uyuklar ve emme kabiliyeti zayıflar. Terlediğinden ve su kaybettiğinden kilo alamayabilir. Duruma göre kabız olabilir.

Okunmaya Değer Yazı!  Yeni Doğan Bebekteki Metabolik Ve Fizyolojik Özellikler

Çocuğa genel olarak bakıldığında dışı pamuktan fanila tarzından uzun kollu kıyafetler giydirmek yeterli olacaktır. Bunun üzerinde tercihen tulum tarzı kıyafetler giydirilebilir.

Bebek Odasının Isısı Kaç derece olmalıdır?

Doğumunda sıkıntı olmayan ve normal kiloda doğan bir bebeğin kalacağı odanın sıcaklığı 20-22 derece olması bebek için uygun olur. Bebekler açısından bakacak olursak odanın soğuk olması kadar sıcak olması da zarar arz eder. Özellikle yaz aylarında oda sıcaklığı 26 derece üzerinde olmaması çocuk için rahatlatıcıdır.

Yenidoğan bir bebek hava temiz ise yani sisli ya da rutubetli değilse doğumu akabinde ikinci haftadan itibaren açık havayı görmelidir. 1. Ay ya da bebeğin gelişimine göre 2. Aydan itibaren hava soğumuş olsa da iyi giyindirilerek dışarıya çıkartılabilir. Bebek dış ortama yavaşça alıştırılarak dışarıda kalma süresi arttırabilir. Kış mevsiminde iseniz en uygun saatler bebeği çıkarma açısından öğlen saatleridir.

Eğer hava iyi ise bebek dış ortamda 3 saat kadar kalabilir. Yaz aylarında ise bu süre biraz azaltılmalı ve 2 saati geçmemeye özen gösterilmelidir. Bebeğin gezintiler sırasında arabasında olması daha uygundur. Yaşadığınız bölgede yeşil alan varsa bu alanlar bebek açısından daha uygun olacaktır.

Bebeğe yalancı emzik verilmesi uygun mudur?

Bebeğe yalancı emzik vermedeki en büyük zorluk bu emziği temiz bir şekilde muhafaza etmektir. Emziğe alışan bebek bu alışkanlığından kolay kolay vazgeçemez. Bu tıpkı sigara alışkanlığı gibi bebeği zorlayan bir alışkanlık olur.

Okunmaya Değer Yazı!  Çocuklardaki Alerjik Reaksiyonlara Dikkat

Yalancı emzik, uyumayan sürekli ağlayan ve asabi olan çocuklarda sakinleştirme adına uygulanabilen bir yöntemdir.  Aynı şekilde sürekli parmak emen çocuklarda yalancı emzik yöntemi ile bu alışkanlıklarını bırakabilmekteler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir